neděle 18. července 2010

Navrat do Italie

V Italii jsem dlouho nebyl, naposledy loni na jare. Necekal jsem tedy, ze se tam vratim tak brzy. Ale kdyz na me dostatecne dlouho pomrkavala levna letenka z Prahy, neudrzel jsem se a musel ji koupit. Navazal jsem presne tam, kde jsem minule skoncil, v Bergamu. Obavam se kazdopadne, ze nikdy nedokoncim, co jsem nacal tehdy na svem blogu. Omlouvam se tedy za to a zacnu znovu.

Pro zacatek jen kratka historka z cesty Praha-Bergamo. Letel jsem s madarskou spolecnosti Wizz Air. Byla to ma treti zkusenost s nimi a zatim pokazde me necim prekvapili. Poprve prave loni z Bergama do Prahy, byl to prvni zpodeny let, ktery jsem zazil. Tedy vlastne uz jsem predtim letel o hodinu pozdeji z Aalborgu do Kodane, ale tehdy to bylo zpusobene mlhou. V Bergamu byly, co se tykalo pocasi, idealni podminky.

Podruhe me prekvapili letos  v Barcelone, kdyz mi pri odbavovani u prepazky zvazili prirucni zavazadlo. Pak na nej nalepili prouzek jakehosi zeleneho papiru a bylo to. Limit maji 10 kg, mel jsem 10,6 kg. To nastesti stacilo. Kazdopadne jsem nezjistil, jak chteji zabranit, aby kdokoli do takoveho zvazeneho zavazadla pozdeji nepridal dalsich 10 kg.

Tentokrat me prekvapili asi nejvic. Odlet byl planovany na 6 rano, takze jsem musel vyrazit pred ctvrtou a spolehnout se na nocni spoje. Vsechno bylo v poradku, palubenku jsem mel vytistenou, takze jsem mohl rovnou zamirit skrz bezpecnostni kontrolu a k odletove brane. Kontrola byla sice trochu prekvapena mou palubenkou, ale pustila me dal, tak jsem to neresil. Kdyz jsem se ale podival na obraovku s odlety, hned prvni radek rikal: Wizz 6:00 Bergamo - zruseno. Musim rict, ze by se ve me nikdo krve nedorezal, kdyz jsem si to precetl.

Udelal jsem si kolecko pres vychod z bezcelni zony, zasel k okenku, kde prodavali letenky Wizz Airu a tam si nechal vysvetlit, ze nic zrusene neni a ze ten let ve skutecnosti nakonec leti v 6:05. Sekuritaci tentokrat sice prekvapive prudili vic nez predtim, ale stejne jim bylo jedno, ze tekutiny nemam ve zvlastnim pytliku, pripadne ze s sebou vezu deodorant ve spreji.

K brane jsem prisel presne ve chvili, kdy ji otevreli, akorat nez se zacala tvorit fronta. Ovsem kdyz jsem se dostal na radu, zjistil jsem, proc se ten prvni sekuritak dival tak divne na muj palubni listek. Chybela mi druha strana. Nicmene kdyz jsem se zeptal, co mam jako delat, jestli se vratit si to nekde vytisknout, kdyz uz je otevrena brana, takze bych nestihl let, odpovedel chlapek, ze tedy dobre, ze me pusti, ale pro zpatecni let at si to uz vytisknu spravne. Zpatky letim s Ryanairem, tam maji jen jednu stranu.

Žádné komentáře:

Okomentovat