úterý 19. února 2013

Neuklidňujte agresivní řidiče, pokud nejste v god modu

Znáte to, řídíte auto a někdo jiný jede tak, že vám to přijde nebezpečné. Proto na něj zatroubíte, ukážete posunek nebo něco podobného. Existují důvody, proč to nemusí být ten nejlepší nápad, zvlášť pokud pak obě auta zastaví, abyste si to vyříkali. A nemusí to být jenom známý případ Aragorna a Karkulky nebo včerejší zkušenost řidiče, který si od agresivnějšího kolegy vykoledoval ránu pěstí a zahozené klíčky. V Belgii se s tím ovšem nepárají jinak.

Nějaký chlápek v dodávce tam loni v listopadu taky řídil nebezpečně, tak k němu na parkovišti zašel jiný a řekl mu, aby se uklidnil. Dřív než na to něco odpověděl, vyběhl jeho spolujezdec s motorovou pilou. Uklidňovatel přišel o nohu a může být rád, že vůbec ještě žije. Zatímco se "nebezpečný" řidič snažil zastavit krvácení, jeho spolujezdec se uklidnit nepotřeboval, prostě se opřel vedle, zapálil si cigaretu a koukal se na ně. Právě před týdnem ho odsoudili. Oba řidiči vypovídali proti němu a dostal maximální možnou sazbu - 5 let.

PS: Takhle jsem aspoň ten příběh v listopadu slyšel (kromě toho soudu). A je to opravdu celé pravda, akorát to nebyla motorová pila, ale jenom křovinořez (proto tak nízká maximální sazba). Ovšem kdo viděl film Braindead - Živí mrtví, ten ví, že v tom zas tak velký rozdíl není. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat